Emülsiyon Geri Kazanım
Tanım
Metal talaşlarından süzülmüş ya da santrifüj/briketleme yöntemi ile elde edilmiş kirli emülsiyon yağının (bor yağ) geri kazanılarak tekrar tekrar kullanılması
Kirli emülsiyon yağı kızak yağlarından ayrılarak, ozon gazı ile bakterileri öldürülerek, partikül filtrasyonundan geçirilerek ve konsantrasyon tamamlaması yapılarak geri kazanılır
Özellİkler
- Kullanılmış emülsiyon sıvısının geri kazanımı
- Emülsiyon sıvısından kızak yağlarının ayrıştırılması
- Tank içine ozon gazı enjekte edilerek emülsiyon sıvısında bakteri üremesinin engellenmesi
- Emülsiyon sıvısının 10 mikron partikül filtrasyonuna tabii tutulması
- 4-5 saat içerisinde 500lt emülsiyon sıvısının geri kazanılması
- Kirli ve temiz IBC tankları sayesinde emülsiyon sıvısının her daim temiz tutulması
Faydalar
- Yeni emülsiyon sıvısı ihtiyaç miktarının %50'ye kadar azaltılabilmesi
- Hem partiküllerden hem de kızak yağlarından ayrıştırılmış emülsiyon sıvısının tezgahlarda güvenle kullanılması
- Emülsiyon sıvısının ömrünün uzatılması
- CO2 salınımının azaltılması
- Tezgah operatörleri için daha sağlıklı çalışma koşulları - bakterisiz, daha az kokulu emülsiyon sıvısı
- Tezgahların daha yüksek verimde çalışması
Emülsiyon Hazırlama/Dağıtım + Emülsiyon Geri Kazanma
En verİmlİ emülsİyon sıvısı gerİ kazanım çözümü
- Kullanılmış emülsiyon sıvısı CCS'in Kullanılmış Emülsiyon Sıvısı Tankına (Tank 1) dolar.
- Kullanılmış emülsiyon sıvısı buradan torba filtreler içerisinden geçerek CCS İşlem Tankına aktarılır. Burada öncelikle kızak yağları ayrıştırılır, ardından ozon gazı enjekte edilerek bakteriler öldürülür ve son olarak 10 mikron partikül filtrasyonuna tabii tutulur.
- Bu işlemler sonucunda geri kazanılan emülsiyon sıvısı CCS Geri Kazanılmış Emülsiyon Sıvısı Tankına (Tank 3) aktarılır.
- Eğer Tank 3'teki emülsiyon sıvısı belli bir seviyenin altına düşerse, SmartMix Emülsiyon Hazırlama Ünitesi yeni hazırlanmış emülsiyon sıvısını Tank 3'e ilave eder ve yeni emülsiyon sıvısı da aynı işlemlerden geçirilerek tezgahlara verilmek üzere hazırlanır.
